http://www.AlternativePureEnergy.ro/ - Energie Gratis. Oriunde. Oricând.http://www.EolieneSolare.ro/ - Energie Alternativâ fãrã Facturi!
Telefon: 0753.496.596; 0766.577.942
Comercializãm, proiectãm si montãm Sisteme Alternative pentru producerea de Energie Verde: Electricã si Termicã a locuintei dvs, case de vacantã, cabane, stâne, ferme, sere, rulote, remorci apicole, Pensiuni Turistice, mânãstiri ori alte imobile ne/electrificate.
Turbine Eoliene, Panouri Fotovoltaice, Panouri Solare Termice(Apã caldã), Micro Turbine Hidro (MicroHidroCentrale), Baterii Solare (Gel si AGM), Invertoare 12v/24v/48v si Invertoare de livrat in Retea(On-Grid), Controloare de incarcare Solare, Kit-uri Fotovoltaice, Becuri si Proiectoare cu LED, Indicatoare Rutiere cu LED, Panouri Radiante, Plasme Termice, UPS- Surse neintreruptibile de energie electricã pentru centrale termice ori birouri, Stabilizatoare de Curent, Generatoare de Curent, Generatoare cu Magneti Permanenti, Sisteme Video de Supraveghere independente. Kit-uri Solare pentru pomparea apei.
http://www.AlternativePureEnergy.ro/Turbine-Eoliene-Panouri-Solare-Fotovoltaice-Hidro/ - Energie Gratis. Oriunde. Oricând.
joi, 21 februarie 2013
Turbine Eoliene
Energie electrica cu sistem eolian
Turbina eoliana, componentul cel mai important a sistemului, transforma energia cinetica a vantului in energie mecanica, iar energia mecanica este transformata in mai departe in energie electrica.
Energia electrica produsa de sistem cu ajutorul unui regulator de incarcare este inmagazionata in acumulatoare. Grupul de baterii este conectat de un invertor, care transforma curentul continuu din grupul de baterii in curent alternativ de 230 V.
Sistemele eoliene, bine proiectate si instalate, pot alimenta orice consumator casnic, si pot functiona timp de mai multe zile, fara sa necesita incarcare suplimentara. Autonomia sistemeului este determinat de acumulatoare, de consumatori si de timpul de functionare a consumatorilor.
Principale componente ale sistemului
turbina eoliana cu regulator de incarcare
stalp pentru montarea turbinei eoliana
baterii solare
inversor
sistem de schimbare a sursei de energie (daca este necesar sistemul conecteaza la retea electrica comuna sau porneste un generator)
alte accesorii necesare pentru instalarea sistemului
Schema sistemului eolian
Sistem Fotovoltaic + Eoliana 500w
Panouri Fotovoltaice Solare
http://www.alternativepureenergy.ro/despre/panouri-fotovoltaice/
Energia solara poate fi utilizata foarte usor – cu ajutorul unui sistem fotovoltaic. Acest tip de sistem converteste lumina de la soare in electricitate, pe toata durata anului, cu precizarea ca doar sistemele fotovoltaice de inalta calitate, ce produc energie electrica pe parcursul unui timp indelungat, sunt profitabile.
Istoria energiei solare
Cucerirea de catre om a noi surse de energie a constituit un factor fundamental in dezvoltarea societatii. Prin anii 1850, pricipalul combustibil era inca lemnul, care a oferit treptat locul carbunelui, prin 1910. Apoi, incepând cu anii '50 a fost detronat de combustibilul lichid si gazos, respectiv titei si gaze.Panourile fotovoltaice, constituie solutia ideala pentru alimetarea cu energie electrica pentru case sau sedii de firma amplasate izolat fata de reteaua electrica. Energia produsa de aceste panouri poate fi descarcata fie in reteaua electrica fie in baterii de acumulatori. Din constructie, panourile fotovoltaice de produs energie electrica pot fi monocristaline sau policristaline si au puteri de la 5 Wp- 130 Wp pentru incarcarea bateriilor de12 V si de la 170 Wp - 230 Wp pentru incarcarea bateriilor de 24 V, iar modelele cu puteri cuprinse intre 260W si 500W se folosesc in aplicatii speciale, cu preponderenta in zonele cu conditii de mediu dificile. Module situate pe sol pe acoperis sau pe terasa acestea pot fi de tip izolat (Stand Alone) si se instaleaza in zonele in care nu exista retele electrice sau conectate la reteaua electrica (Grid Connected ) in care sistemul produce electricitate pentru consumul curent iar cand acesta este in surpuls este livrat si contabilizat in reteaua electrica.
Potentialul de utilizare a energiei solare in Romania, este relativ important. Exista zone in care fluxul energetic solar anual, ajunge pana la 1450…1600kWh/m2/an, in zona Litoralului Marii Negre si Dobrogea ca si in majoritatea zonelor sudice. In majoritatea regiunilor tarii, fluxul energetic solar anual, depaseste 1250…1350kWh/m2/an.
Panouri fotovoltaice - notiuni generale
Panourile fotovoltaice sunt sisteme capabile sa transforme lumina (energia solara) direct in energie electrica, prin intermediul unui proces chimic complex. Energie electrica grauita! Conversia este statica si nepoluanta, tocmai de aceea acest mod de producere a energiei electrice este unul ecologic. Trebuie sa facem diferenta intre panourile fotovoltaice si panourile solare termice, acestea din urma fiind folosite la producerea de energie termica. La baza producerii energiei electrice sta celula fotovoltaica. Pe scurt, in contact cu razele soarelui, aceasta produce energie electrica. Pentru a intra in detaliu, ne-ar fi necesare insa cunostinte de chimie destul de avansate: fotonii din razele solare “bombardeaza” atomii materialelor din care este realizata celula fotovoltaica. Sub aceasta actiune, acestia tind sa se elibereze si astfel se formeaza energia electrica. Majoritatea panourilor existente sunt rigide, dar in unele domenii se folosesc si panouri solare flexibile. In ambele cazuri, celulele fotovoltaice sunt protejate impotriva interperiilor, furtunilor sau razelor ultraviolete de un strat protector de sticla speciala. Astfel producatorii pot afirma ca panourile fotovoltaice actuale sunt destinate unei utilizari de lunga durata, ce poate depasi 20 de ani.Panourile fotovoltaice pentru producerea energiei electrice sunt monocristaline sau policristaline si au puteri de la 5Wp – 130Wp pentru incarcarea bateriilor de 12V si de la 170Wp – 230Wp pentru incarcarea bateriilor de 24V. Există şi panouri de tip folie, compania noastră produce doar panouri mono şi poli cristaline. Dupa destinatie, panourile fotovoltaice pot fi pentru conectare la retea (to grid, on-line) sau pentru descarcare in baterii (stand alone, off-line). Pentru utilazarea panourilor fotovoltaice intr-o instalatie off-line mai sunt necesare unul sau mai multe regulatoare de incarcare (controler), baterii de acumulare a energiei electrice produsă de panourile fotovoltaice si invertor (convertor). De asemenea, panourile pot descarca energie electrica direct in reteaua energetică publică. Panourile produse de firma noastră sunt fabricate din celule fotovoltaice germane marca Bosch, au garantie de 5 ani pentru produs si garantia de putere in timp este de 25 de ani, pentru min 80% din puterea nominala.
Utilizarea panourilor fotovoltaice
Panourile fotovoltaice sunt folosite pentru producerea de energie electrica in domenii diverse, incepand de la centrale solare si terminand cu dispozitive complexe, cum ar fi satelitii. Cel mai adesea sunt insa intalnite in producerea de energie pentru locuintele individuale. Ele se monteaza pe acoperisurile caselor sau pe niste stand-uri separate si asigura o parte din necesarul habitatului. De cele mai multe ori ele sunt parte a unui sistem complex, ce contine baterii, o turbina eoliana dar si un generator de urgenta (diesel, pe gaz sau pur si simplu reteaua de electricitate). Acesta din urma este obligatoriu pentru a asigura alimentarea cu energie a locuintei 100% din timp, sistemele alternative fiind dependente de prea multi factori externi.Panouri fotovoltaice - concluzii
In ciuda pretului si a dependentei de factorii externi, panourile solare sunt o solutie pentru viitor. Acest lucru este dovedit si de cresterea de aprope 50% inregistrata in numarul de astfel de sisteme folosite pe glob, in fiecare an din 2002 incoace. Procentul utilizarii energiei solare este in continuare minuscul, estimand ca va ajunge la 0,40% in 2010. Insa pe viitor, odata cu dezvoltarea tehnologiei si micsorarea costurilor initiale, panourile fotovoltaice vor deveni cu siguranta din ce in ce mai utilizate.Panou Fotovoltaic Schott Policristalin 230w Schott - Germany
Abonați-vă la:
Postări (Atom)